ترمز خودرو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و اگر هر گونه نقص یا خرابی در آن وجود داشته باشد، ممکن است منجر به وقوع تصادفات جدی و حتی فوت شما یا سایر عابران جاده شود. بنابراین، باید همیشه به وضعیت ترمز خودرو توجه کافی را داشته باشیم و لنت ترمز را به موقع تعویض کنیم. در این مقاله، به بررسی ۷ مورد از علائم خرابی لنت ترمز می‌پردازیم که می‌دهد باید همین الان لنت ترمز خودروی خود را تعویض کنید.

ترمز یکی از مهمترین عناصر خودرو است که نقش بسیار حیاتی در ایمنی رانندگی دارد. این سیستم مسئول کنترل و مدیریت سرعت و توقف خودرو است. در صورت وجود هر گونه مشکل در ترمز خودرو، احتمال بروز حوادث رانندگی جدی وجود دارد. بنابراین، باید همیشه به وضعیت ترمز خودرو توجه کافی داشته و در صورت لزوم، از سرویس‌دهی لازم استفاده کنیم.

علائم خرابی لنت ترمز چه چیزهایی هستند؟

لنت ترمز، بخشی از سیستم ترمز خودرو است که برای توقف و کنترل سرعت خودرو استفاده می‌شود. این قطعه، به صورت مستقیم با دیسک یا کاسه ترمز در تماس است و در زمان ترمز کردن، باعث فرسایش دیسک یا کاسه ترمز می‌شود. لنت ترمز باید به‌طور دوره‌ای تعویض شود؛ مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم از جمله مهم‌ترین علائم خرابی لنت ترمز هستند که خوب است با آن‌ها آشنا باشیم.

صدای خراشیدن لنت

یکی از شایع‌ترین علائم خرابی لنت ترمز که نشان دهنده نیاز به تعویض لنت خودرو نیز هست، صدای خراشیدن است. این صدا معمولاً در هنگام ترمز کردن در سرعت پایین شنیده می‌شود و ممکن است به دلیل وجود خرابی در سیستم ترمز یا فرسایش زیاد لنت ترمز باشد.

لرزش در هنگام ترمز

در صورتی که لنت ترمز خودرو فرسایش زیادی داشته باشد، ممکن است در هنگام ترمز کردن لرزش کوچکی را در سیستم ترمر خودروی خود حس کنید، این لرزش می‌تواند به پدال ترمز نیز منتقل شوند و یکی از علائم خرابی لنت ترمز است که به شما می‌گوید، زمان تعویض لنت فرا رسیده!

آبی شدن دیسک ترمز

در صورتی که لنت ترمز بیش از حد فرسایش یافته باشد، ممکن است دیسک ترمز آبی شود. این علامت نشان دهنده آن است که دمای بسیار بالای ترمز باعث گرم شدن دیسک ترمز و فرسایش آن شده است؛ این موضوع یکی از خطرناک‌ترین علائم تعویض لنت ترمز است و به شما می‌گوید باید به شکل فوری لنت خودروی خود را تعویض کنید.

تغییر ظاهر روغن ترمز

یکی دیگر از نشانه‌هایی که نشان می‌دهد لنت‌های ترمز باید تعویض شوند، نشت یا کثیف شدن روغن ترمز است. در سیستم ترمز خودرو، روغن ترمز از طریق لوله‌های فشار قوی به کالیپرهای ترمز و درنهایت به لنت‌های ترمز منتقل می‌شود. اگر لنت‌های ترمز فرسوده شوند، روغن ترمز به شکل ناخالص و کثیف از آن‌ها بیرون خواهد ریخت و ممکن است باعث نشت در سیستم ترمز شود.

ضمنا به این نکته نیز توجه داشته باشید که بخش اعظم روغن ترمز از ترکیبی به نام پلی گلیکول اتری که برخورد آن با پوست دست انسان یا بدنه‌ی خودرو، می‌تواند آسیب جدی وارد کند، بنابراین نشت روغن به هر نحوی باید برطرف شود؛ پس اگر لکه‌های روعن ترمز را روی لاستیک خودروی خود دیدید، می‌تواند یکی از علائم خرابی لنت ترمز ماشین شما باشد.

کاهش عملکرد ترمز

یکی دیگر از علائمی که نشان دهنده نیاز به تعویض لنت است، کاهش عملکرد ترمز است. در صورتی که ترمز خودرو به‌طور مشخصی کار نکند و فاصله ترمز کردن به طور چشمگیری افزایش یابد، ممکن است به دلیل فرسایش زیاد لنت ترمز باشد.

کاهش ضخامت لنت

کاهش ضخامت لنت ترمز نیز نشانه‌ای از این است که لنت‌های ترمز باید تعویض شوند. هر لنت ترمز دارای حداقل ضخامت مجازی است که در صورتی که کمتر از آن شود، نشانگر تعویض لنت ترمز روشن می‌شود. ضخامت لنت ترمز به مرور زمان به دلیل سایش و استفاده کاهش می‌یابد و در صورتی که لنت به موقع تعویض نشود، می‌تواند به دیسک ترمز شما نیز آسیب بزند.

روند تعویض لنت ترمز

در صورتی که هر یک از موارد بالا را در خودروی خود دیدید، می‌تواند یکی از علائم خرابی لنت ترمز خودروی شما باشد؛ تعویض لنت بسته به نوع خودرو و نوع سیستم ترمزی که دارید، کمی متفاوت است، اما در اینجا به صورت کلی مراحل تعویض لنت ترمز را بررسی خواهیم کرد:

  1. جایگاه خودرو را تعیین کنید: قبل از هر چیز، باید خودرو را در محلی پارک کنید که برای انجام کار تعویض لنت ترمز، مناسب باشد.
  2. لنت‌های فرسوده را شناسایی کنید: اگر از نشانه‌هایی که در بخش قبل بیان شد، متوجه شده‌اید که باید لنت ترمز را تعویض کنید، باید ابتدا لنت‌های فرسوده را شناسایی کنید.
  3. بررسی ضربه‌گیرهای لنت ترمز: قبل از تعویض لنت ترمز، باید ضربه‌گیرهای لنت ترمز را بررسی کنید و مطمئن شوید که هیچ خطری به سیستم ترمز وارد نشده است.
  4. بررسی شیوه تعویض لنت ترمز: برای تعویض لنت ترمز باید از شیوه‌ای استفاده کنید که در دفترچه راهنمای خودرو یا بهترین روش‌های تعویض لنت ترمز موجود در اینترنت آموزش داده شده است.
  5. پاک کردن سطح لنت ترمز: باید سطح لنت ترمز را از هرگونه ذرات و روغن تمیز کنید.
  6. نصب لنت ترمز جدید: پس از پاک کردن سطح لنت ترمز، باید لنت ترمز جدید را با استفاده از پرچم‌های ضربه‌گیر نصب کنید.
  7. آزمایش سیستم ترمز: بعد از تعویض لنت ترمز، سیستم ترمز را تست کنید، چند مرتبه پدال ترمز را فشار دهید تا روعن ترمز در کالیپرها جریان پیدا کتد و به این نکته توجه داشته باشید که بعد از تعویض لنت ترمز، با احتیاط و سرعت کم رانندگی کنید تا از عملکرد صحیح آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

در این مقاله به بررسی علائم خرابی لنت ترمز، پرداختیم، اهمیت ترمز و سیستم ترمز در ایمنی رانندگی، معرفی لنت ترمز و نقش آن در سیستم ترمز و اهمیت تعویض به موقع لنت ترمز مورد بررسی قرار گرفت.

بهترین لوازم یدک، برای خودروی شما

ام‌وی‌ام (4)

ایران‌خودرو (8)

برلیانس (4)

پژو (22)

جک (7)

دانگ‌فنگ (2)

رنو (7)

سایپا (16)

کیا (9)

لیفان (5)

مزدا (2)

میتسوبیشی (1)

هیوندای (22)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *